Oktatás a táncháztáborban. A második alkalommal szervezett, július 16-íg tartó táncháztábor résztvevői a naponta több órán át folyó gyakorlati oktatáson kívül elméleti előadásokon ismerkedhetnek a Csallóköz, Mátyusföld, a Bodrogköz, Szatmár, a Tiszahát és Erdély hagyományos magyar néptáncaival, zenéjével, dalaival. (oktatók: Nagy Zoltán József és Juhász Katalin) (II. Országos Táncháztábor, július 10-16.)


Warning: Undefined array key "single-banner-category" in /data/b/8/b8dc1e6e-e1e0-49eb-aaee-d91647faa2c1/digitalisemlekezet.eu/web/wp-content/themes/adatbank/single.php on line 111

A digitalisemlekezet.eu célja az, hogy archív fotók által mutassa be a felvidéki magyar közösség elmúlt 100 évét, Dél-Szlovákia térségének az átalakulását, az itt élők hétköznapjait, ünnepeit, a mindennapok történetét. A gyűjteményben az adott évszámra kattintva, illetve a keresőmezőkbe beírt településnévvel vagy szabadszavas kereséssel lehet böngészni, keresni.

Az oldalra felkerült fotók, amelyek zöme gyűjtőktől és magánszemélyektől származnak, illetve a Fórum Kisebbségkutató Intézet gyűjteményéből kerültek ki, szabadon letölthetők és felhasználhatók. Közléskor a képek forrását így kérjük megadni: Fórum Kisebbségkutató Intézet – digitalisemlekezet.eu / adományozó (szerző): XY. Például: Fórum Kisebbségkutató Intézet – digitalisemlekezet.eu / adományozó (szerző): Prandl Sándor

A fotóarchívumunk folyamatosan bővül, s továbbra is szívesen vesszük további gyűjtők és magánszemélyek jelentkezését, akik képeiket felajánlják a szlovákiai magyarok digitális emlékezetének a részére. Ha képet szeretne adni, küldeni, kérjük ezt az alábbi címen jelezze: info@digitalisemlekezet.eu vagy hívjon az alábbi számon: +421-908-400-441.

A weboldal létrehozója és működtetője a somorjai
Fórum Kisebbségkutató Intézet.

PARTNEREK

TÁMOGATÓK